List/Grid

Lajmet Subscribe to Lajmet

Një provokim nga Presidenti i Serbisë, Tomislav Nikolic

Një provokim nga Presidenti i Serbisë, Tomislav Nikolic

Vetëm pak ditë pasi u fol për hapjen e një kapitulli të ri të marrëdhënieve shqiptaro-serbe, me vizitën e ministrit të Jashtë serb në Tiranë, Ivan Mrkic, vjen një provokim… Lexo më shumë »

Therren 50 Kurbanë nga bashkësia islame Kosovë-Luginë

Therren 50 Kurbanë nga bashkësia islame Kosovë-Luginë

Këshilli I Bashkësisë Islame të Kosovës në Preshevë në bashkëpunim me bashkë atdhetarët tanë ka organizuar therjen e 50 kurbanëve, mishi I së cilëve është dedikuar për familjet skamnore dhe… Lexo më shumë »

Telegrame Urimi me rastin e fetës së Kurban Bajramit

Telegrame Urimi me rastin e fetës së Kurban Bajramit

ORGANIZATA E VETERANËVE TË LUFTËS SË UÇPMB-së   Urim për festën e kurban  bajramit OVL e UÇPMB-së të gjithë besimtarëve të fesë Islame Ju uron gëzuar Kurban Bajramin    me dëshirën që kjo… Lexo më shumë »

Promovohe libri Shqipëria e vjetër verilindore e Nishit dhe Toplicës

Promovohe libri Shqipëria e vjetër verilindore e Nishit dhe Toplicës

Është promovuar sot libri “Shqipëria e vjetër verilindore e Nishit dhe Toplicës” i autorit Reshat Avdiu. Në promovim morën pjesë familjarë, shok, miq dhe shumë mysafirë. Libri është mjaftë voluminoz… Lexo më shumë »

Ku ti shesin Preshevarët prodhimet e veta

Ku ti shesin Preshevarët prodhimet e veta

“Territori i Republikës së Kosovës është tregu i vetëm për shqiptarët e Luginës së Preshevës. Prodhuesit tanë nuk mund të plasojnë prodhimet e tyre në Vranjë, Nish, Kragujevc apo Beograd…. Lexo më shumë »

Dilema rreth përfshirjes së veriut në dialog

Dilema rreth përfshirjes së veriut në dialog

I ndarë në dy pjesë, si etnikisht ashtu edhe politikisht, veriu të Kosovës vështirë t’i gjendet zgjidhja. Tashmë i shndërruar në “geto”, veriu mbetet gjenerues i krimit dhe kontrabandës, që… Lexo më shumë »

Ragmi Mustafa në manifestimin e 100 vjetorit të shteti shqiptarë

Ragmi Mustafa në manifestimin e 100 vjetorit të shteti shqiptarë

Kryetari i komunë së Preshevës po merrë pjesë në manifestimi dedikuar 100 vjetorit të shteti shqiptarë që po mbahet në Istër të Kroacisë.Në simpoziumin me teme:“SHQIPERIA 100 VJET PAS” ,kryetari… Lexo më shumë »

Vërtetohet pafajsia e Lirim Jakupit, ish pjestarit të UÇPMB-së

Vërtetohet pafajsia e Lirim Jakupit, ish pjestarit të UÇPMB-së

Gjykata e Qarkut në Gjilan e përbërë nga trupi gjykues i gjykatësve të EULEX-it të martën ka shpallur aktgjykimin ndaj Lirim Jakupit ish luftëtar i UÇPMB-së i njohur me nofkën… Lexo më shumë »

Sulmin e ndodhur  në postbllokun e policisë  marrë përsipër organizata  « Lëvizja e Lirisë ».

Sulmin e ndodhur në postbllokun e policisë marrë përsipër organizata « Lëvizja e Lirisë ».

Në këtë njoftim me vulë shqiponje dhe të firmosur  nga ana e eprorit kujdestar të  Zonës Oprative e Bujanocit, ndër tjera thuhet se « Në mbrëmjen e datës 07.10.2012. rreth orës… Lexo më shumë »

Kuçi: nuk mund të bëhet fjalë për normalizim të raporteve Kosovë-Serbi, në kurriz të shqiptarëve të Luginës së Preshevës

Kuçi: nuk mund të bëhet fjalë për normalizim të raporteve Kosovë-Serbi, në kurriz të shqiptarëve të Luginës së Preshevës

Hajredin Kuçi, ka thënë se nuk mund të bëhet fjalë për normalizim të raporteve Kosovë-Serbi, në kurriz të shqiptarëve të Luginës së Preshevës .  Ndërsa eksperti i çështjeve të Ballkanit Jugor,… Lexo më shumë »