Vajza e parë e zezë që u kurorëzua Miss Universi në Britanin e Madhe pas 66-viteve të konkursit, e ka quajtur atë „një arritje të madhe“.

Dee-Ann Kentish Rogers, e cila është gjithashtu një atlete konkurrues dhe kohët e fundit ka kaluar provimet e saj për të qenë një avokate, thotë se reagimi masiv ndaj faktit se ajo është një grua e zezë ka befasuar ate.

„Edhe pse unë jam përgatitur për këtë konkurs për një kohë të gjatë, unë jam vetëm duke u përgatitur si Dee-Ann,“  thotë ajo.

„Tani që kam fituar konkursin, unë kam ardhur në realizimin se unë jo vetëm që e kam fituar paraqitjen si Dee-Ann, por si një grua e zezë“.

Miss Universi GB zgjedh përfaqësuesin e Britanisë për konkursin e Miss Universe.

25-vjeçarja nga Anguilla, një territor britanik jashtë shtetit, aktualisht jeton në Birmingham dhe do të përfaqësojë Britaninë e Madhe në konkursin e 67-të të Miss Universe më vonë këtë vit.

Miss Universe në Mbretërinë e Bashkuar: Një histori e shkurtër
Franchiseja e Miss Universes Britanisë së Madhe filloi në vitin 1952, por ka pësuar disa ndryshime të emrit, gjë që shpesh shkakton konfuzion.

Dhe në disa vite Britania e Madhe nuk ka pasur një përfaqësues në Miss Universe.

Nuk kishte Miss Universi Britani e Madhe pas vitit të saj të parë për pothuajse katër dekada më pas. Anglia, Skocia dhe Uells do të mbanin konkurset e tyre të veçanta.

Një shfaqje të kombinuar u kthye në 1991 dhe Anita St Rose (me prejardhje Trinidadiane) fitoi Miss Universe në Britaninë e Madhe më 1996.

Emri u ndryshua përsëri në Miss Univers GB në vitin 2008, një emër që ende ka sot.

Në aspektin e konkurrencës siç dihet aktualisht, Dee-Ann Kentish-Rogers është gruaja e parë e zezë për të fituar titullin.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.