Hulumtimet  për të zhvilluar terapi të reja për kancer pankreatik, Mjekët nga Klinika III e Spitalit në Universitetin e Bonit merr një grant gjatë tre viteve të ardhshme, si pjesë e një projekti të mbështetur nga ndërkombëtarët dhe Bashkimi Evropian së përbashkët. Në Bon Grupi i punës „Hulumtimi Translational në terapi të kancerit pankreatik“ është pjesë e një konsorciumi ndërkombëtar që tashmë ka dalur që përsëri të jetë suksesshëm. Nën fillimin dhe udhëheqjen e onkologëve të Bonit kishte qenë tashmë i suksesshëm në një tjetër kërkesë të përbërë për të eksploruar terapi të reja për kancer pankreatik disa vjet më parë.

Kanceret e pankreasit janë të pabesë. Ata zakonisht zbulohen vonë, sepse fillimisht vështirë se bëjnë ankesa. Vetëm rreth 10 deri në 15 për qind të tumoreve të pankreasit – siç quhen mjekësisht – ende mund të hiqen nga kirurgjia në kohën e diagnozës. Pavarësisht progresit në vitet e fundit në terapinë e sëmundjeve malinje, kanceri pankreatik është karakterizuar nga një rezistencë të shumë substancave të zhvilluara rishtazi dhe ka fazat e avancuara ende një prognozë shumë të varfër.

„Qëllimi ynë kryesor është kërkimi për objektiva të reja terapeutike, dhe, mbi këtë bazë zhvillimi i opsione të reja për trajtimin e kancerit të pankreasit. Kjo mbështetje na lejon për të avancuar më tej punën tonë aktuale në vazhdim, të cilat janë financuar më parë nga BE-ja dhe kancerit ndihmës gjermane në një projekt të ri Përveç kësaj, kjo paraqet një dallim të rëndësishëm të punës sonë shumëvjeçare përgatitore në këtë fushë „, thotë udhëheqësi i grupit punues PD Dr. Georg Feldmann, mjek i lartë në Klinikën III Mjekësor të Mjekësisë të Brendshme me një fokus në onkologjisë, hematologjisë, onkologji imunitar dhe Reumatologji në Spitalin Bon Universitare.

Qasje më e mirë në provat klinike për ata që preken

„Ajo ende ndodh sipas mendimit tonë, shumë shpesh se pacientët të cilët zhvillojnë kancer pankreatik, nuk ka marrë gamën e plotë të opsioneve terapeutike aktualisht në dispozicion, dhe aktualisht më pak se një në njëzet e këtyre pacientëve sipas provave klinike të trajtimit. Qëllimi deklaruar ajo duhet të jetë, përveç identifikimin e qasjeve të reja terapeutike në laborator për të përmirësuar qasjen në provat klinike për pacientët me kancer pankreatik, pasi vetëm kaq trajtime afatgjata për këtë gjendje të rëndë shëndetësore mund të përmirësohet „, thotë Prof. Dr. Peter Brossart, Drejtor i Klinikës Mjekësore III në Spitalin Universitar të Bonit.

Për këtë arsye, ka në klinikën e tij për vite me radhë një konsultim të veçantë për pacientët me kancer pankreatik, ku këto çështje mund të shqyrtohet individualisht në bazë të gjetjeve të fundit shkencore me çdo pacient. „Çmimi aktual nga financimi i projektit të BE-së është për mua konfirmim i mëtejshëm unswervingly të vazhdojmë përpjekjet tona për të mirën e pacientëve tanë të gjithë rezistencës dhe shanset“ thekson Prof. Brossart. „Kjo përfshin promovimin e përsosmërisë së dhënë këtu klinikë afër Hulumtimi ynë themelor në këtë fushë nga Bashkimi Evropian jo më pak do të kontribuojnë me më shumë.“

Zhvillimi i ri i drejtuar kundër terapive pankreatik kancerit dhe trajtimin e pacientëve me këtë sëmundje janë një fokus hulumtim i Departamentit të Mjekësisë III, afër në këtë zonë me departamentet e tjera në Spitalin Universitar në Bon në kuadër të Qendrës për Integruar Onkologjisë (CIO) Bonn bashkëpunon. CIO është një shoqatë e spitaleve universitare Këln dhe Bonn në fushën e hulumtimit të kancerit të mbështetur nga Deutsche Krebshilfe.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.