Ekipet ajrore të SHBA kanë më shumë gjasa të zhvillojnë forma të ndryshme të kancerit sesa popullsia mesatare. Përveç kancerit të lëkurës, tumoret e gjirit, mitrës, zorrëve, gjëndrës tiroide dhe qafës së mitrës së avionëve profesionistë ndodhin më shpesh, siç tregon një raport në revistën „Shëndeti Mjedisor“.

Hulumtuesit kishin krahasuar të dhëna nga më shumë se 5,300 mbikëqyrësit e fluturimit kryesisht femra në jetën e tyre të punës dhe statusin shëndetësor me rezultatet e 5,000 pjesëmarrësve në një studim shëndetësor kombëtar të kryer nga Departamenti Amerikan i Shëndetit (CDC).

Kanceri i lëkurës rrezikon veçanërisht të lartë

Eileen McNeely dhe kolegët e tij në Shkollën e Harvardit të Shëndetit Publik zbuluan se pak më shumë se 15 përqind e ekuipazhit të fluturimit kishin marrë një diagnozë kanceri. Krahasuar me grupin e moshës përkatëse në studimin e përgjithshëm, fletushkat e shpeshta treguan një shkallë më të lartë të tumoreve të gjirit (3.4 përqind krahasuar me 2.3 përqind), mitër (0.15 / 0.13 përqind), cerviks (1.0 / 0, 7 për qind), zorrët (0.47 / 0.27 për qind) dhe tiroide (0.67 / 0.56 për qind).

Dallimi në kancerin e lëkurës ishte veçanërisht i qartë: Më shumë se dyfishi i pjesëmarrësve të fluturimit (2.2 përqind) krijuan melanoma dhe madje katër herë më shumë (7.4 përqind) forma të tjera të kancerit të lëkurës.

Madje edhe shumë njerëz që fluturonin, të cilët u intervistuan vetëm pas kancerit të lëkurës, u përkeqësuan – por ata u rrëzuan shumë më pak se kolegët e tyre.

„Krahasuar me normat e ulëta të mbipeshës dhe duhanpirësit në këtë profesion, rezultati është i mrekullueshëm,“ thotë bashkëautorja Irina Mordukhovich. Gjetjet konfirmuan studimet e mëparshme mbi këtë temë.

Vende të tjera, rregullore të tjera të sigurisë

Gjatë jetës së tyre të punës mbi retë, shoqëruesit e fluturimit dhe pilotët janë të ekspozuar ndaj një sërë rreziqesh të kancerit – duke përfshirë rrezet kozmike dhe rrezatimin ultravjollcë, ritmet e parregullta të gjumit dhe ndoshta edhe substancat kimike në kabinën.

Ajo ka kohë që dihet se, mbi të gjitha, shkalla e kancerit të lëkurës është më e lartë në mesin e aviacionit profesional afatgjatë. Ndryshe nga SHBA-të, për rrjedhojë, ekspozimi i rrezatimit nga pilotët dhe Co është monitoruar dhe kufizuar në Evropë, në mënyrë që një dozë e caktuar rrezatimi të mos tejkalohet.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.