Shkruan:Refik HASANI
Ish-presidenti i 41-të amerikan George BUSH-i vjetri, ndërmjet viteve 1989-1993,në fund të vitit 1992, i kishte drejtuar ish president serb, Slobodan Milosheviqit se nëse shkakton konflikt në Kosovë, forcat amerikane do të dalin kundër serbëve. Kjo paraqet dhe është se Amerika kishte vendosë vijën e kuqe Serbisë qysh në vitet 90-ta.
E tani sa do të mundë të krahasohet se
Presidenti Hashim THAÇI, ka pranuar një letër nga Presidenti i SHBA-së, Donald TRUMP, më datën 18 dhjetor të këtij muaji.Në rastin e parë vërtet Amerika doli në përkrahje të Kosovës, e duke marr parasysh zhvillimet i besojm që në Shtëpinë e Bardhë do të festohet marrëveshja historike në mes të Kosovës dhe Serbisë.
Vetëm mbetët sa kohë pas kësaj letre do të bëhet realitet që të arrihet një marrëveshje historike. Lufta shekullore e pa shpallur në mesë të shqiptarëve dhe serbëve vetëm SHBA-të mundë ta zgjidhin drejtë dhe kështu do të mbyllet një luftë e pa shpallyr më shumë se një shekull në armiqësi që kan ushqyer serbët kundër neve shqiptarëve.

25.12.2018

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .